UMNO Berusaha Mendapatkan Pengampunan Datuk Seri Najib Razak

KOTA TINGGI – UMNO menafikan dakwaan terdapat gerakan didalangi Ketua Bahagian untuk menjatuhkan Presiden, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi.

Perjumpaan tersebut membincangkan isu-isu semasa khususnya berkaitan keputusan Lembaga Pengampunan mengenai kes Datuk Seri Najib Tun Razak. Majlis Tertinggi UMNO telah bermesyuarat sebelum ini dan membuat keputusan bahawa UMNO akan terus berusaha untuk memastikan Datuk Seri Najib mendapat keadilan yang sebenar. UMNO berharap hukuman yang dikenakan ke atas beliau dapat dipertimbangkan semula dengan lebih adil oleh Lembaga Pengampunan.

Ketua-ketua bahagian hadir dalam perjumpaan tersebut untuk diberitahu mengenai keputusan Majlis Tertinggi UMNO. Mereka dimaklumkan bahawa UMNO akan terus berusaha memastikan hak dan keadilan Datuk Seri Najib dijaga. UMNO percaya hukuman yang dikenakan ke atas beliau perlu dipertimbangkan semula oleh Lembaga Pengampunan memandangkan terdapat unsur-unsur ketidakadilan dalam kes beliau.

Perjumpaan tersebut juga bertujuan mendapatkan maklum balas dan sokongan daripada ketua-ketua bahagian mengenai tindakan UMNO untuk terus memperjuangkan keadilan untuk Datuk Seri Najib. Mereka diminta terus memberikan sokongan moral dan bantuan undang-undang jika perlu demi memastikan hak dan keadilan Datuk Seri Najib dijaga.

Facebook
WhatsApp
Telegram
Twitter
Pinterest
Scroll to Top