UMNO Tidak Perlu Jadi Jurucakap Parti Lain

Ketua Pemuda UMNO Johor, Noor Azleen Ambros, menegaskan bahawa UMNO tidak perlu menjadi jurucakap rasmi kepada parti lain, walaupun sedang bekerjasama dalam Kerajaan Perpaduan.

Beliau menganggap perkara tersebut tidak wajar dan mengatakan bahawa UMNO tidak sepatutnya mengorbankan prinsip politiknya dalam usaha untuk menguruskan kepentingan Kerajaan Perpaduan.

Beliau menekankan pentingnya UMNO mempertahankan identiti politiknya dan tidak melupakan prinsip asas parti. Menurutnya, walaupun ada kerjasama dengan gabungan politik lain, UMNO perlu memastikan bahawa kepentingan parti dan aspirasi ahli-ahlinya tetap terjaga.

Noor Azleen Ambros juga menekankan bahawa kebersamaan dalam membentuk Kerajaan Perpaduan tidak bermakna UMNO harus mengorbankan prinsip-prinsip politiknya. Beliau menyeru agar UMNO terus menjadi suara dan wakil bagi ahli-ahlinya tanpa kehilangan identiti dan prinsip yang telah dibangun selama ini.

Kenyataan beliau ini muncul dalam konteks isu kekuatan dan peranan UMNO dalam Kerajaan Perpaduan, dan menegaskan bahawa UMNO tetap teguh dalam prinsip politiknya sambil menyokong usaha-usaha kerjasama politik untuk mencapai matlamat bersama.

Facebook
WhatsApp
Telegram
Twitter
Pinterest
Scroll to Top