Johor Sedia Bantu Gempur Selangor, Negeri Sembilan dan Terengganu

UMNO Johor akan menggerakkan jentera bagi membantu kempen di Terengganu, Negeri Sembilan, dan Selangor dalam menghadapi Pilihan Raya Negeri (PRN) yang akan datang.

Johor Sedia Bantu Gempur Selangor, Negeri Sembilan Dan Terengganu - Editors Pick
Johor Sedia Bantu Gempur Selangor, Negeri Sembilan dan Terengganu - 3, UMNOPG

Pengerusi Badan Perhubungan UMNO negeri, Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin, mengumumkan sebanyak 20 bahagian di ketiga negeri tersebut telah ditetapkan sebagai kawasan tumpuan untuk memenangkan parti pada PRN tersebut.

Dalam usaha untuk mencapai kemenangan, jentera UMNO dari kesemua bahagian di negeri Johor akan membantu 11 bahagian Parlimen di Selangor, 6 bahagian Parlimen di Negeri Sembilan, dan 3 kawasan Parlimen di Terengganu.

Johor Sedia Bantu Gempur Selangor, Negeri Sembilan Dan Terengganu - Editors Pick
Johor Sedia Bantu Gempur Selangor, Negeri Sembilan dan Terengganu - 4, UMNOPG

Enam negeri yang akan mengadakan PRN dalam masa terdekat ialah Negeri Sembilan, Kelantan, Terengganu, Selangor, Pulau Pinang, dan Kedah.

Dalam konteks ini, UMNO Johor akan mengarahkan jentera mereka ke bahagian Parlimen di ketiga negeri tersebut, khususnya untuk memenangkan calon Barisan Nasional (BN) yang akan bertanding dalam pilihan raya tersebut.

Selain itu, Mohamed Khaled, yang juga merupakan Ahli Parlimen Kota Tinggi, menegaskan bahawa jentera yang digerakkan oleh UMNO akan difokuskan kepada kerusi yang akan ditandingi oleh calon BN.

Tindakan ini menunjukkan komitmen UMNO Johor dalam menyokong BN dan meningkatkan peluang kejayaan parti dalam PRN di Terengganu, Negeri Sembilan, dan Selangor.

Facebook
WhatsApp
Telegram
Twitter
Pinterest
Scroll to Top