Menteri Pendidikan Tinggi Menerima Kunjungan Hormat Daripada Leftenan Jeneral Datuk Hasagaya Abdullah

Datuk Seri Mohamed Khaled bin Nordin, Menteri Pendidikan Tinggi menerima kunjungan hormat Leftenan Jeneral Datuk Hasagaya Abdullah, Naib Canselor UPNM yang akan tamat tempoh perkhidmatannya sebagai Naib Canselor berkenaan pada 18 Jun 2023. Kunjungan ini bertujuan menghargai sumbangan dan hasil kerja cemerlang beliau dalam memastikan UPNM berlandaskan arah tuju utamanya sebagai sebuah universiti pertahanan premier untuk pendidikan, latihan, dan penciptaan ilmu.

Menteri Pendidikan Tinggi Menerima Kunjungan Hormat Daripada Leftenan Jeneral Datuk Hasagaya Abdullah - Berita
Menteri Pendidikan Tinggi Menerima Kunjungan Hormat Daripada Leftenan Jeneral Datuk Hasagaya Abdullah - 2, UMNOPG

Leftenan Jeneral Datuk Hasagaya Abdullah memulakan perkhidmatannya sebagai Naib Canselor UPNM pada 19 Disember 2020. Selama hampir dua setengah tahun memegang jawatan ini, beliau telah berusaha gigih dalam memajukan UPNM dan memastikan kecemerlangan institusi itu dalam bidang pendidikan dan latihan pertahanan.

Selain itu, Leftenan Jeneral Datuk Hasagaya Abdullah juga telah memberi tumpuan kepada penyelidikan dan pembangunan dalam bidang pertahanan. Beliau memperkenalkan inisiatif untuk mendorong penyelidikan berprestasi tinggi di UPNM dan memastikan sumbangan institusi itu dalam menghasilkan ilmu pengetahuan berkualiti tinggi yang berkaitan dengan pertahanan negara.

penghormatan kepada Leftenan Jeneral Datuk Hasagaya Abdullah atas segala usaha dan sumbangannya yang cemerlang dalam memimpin UPNM. Ia juga merupakan penghargaan kepada beliau atas kejayaan dalam menjadikan UPNM sebagai universiti pertahanan premier di Malaysia.

Selamat maju jaya, Leftenan Jeneral Datuk Hasagaya Abdullah!

Facebook
WhatsApp
Telegram
Twitter
Pinterest
Scroll to Top