Jangan Anjur Program Tidak Bermoral Di Johor

Pengerusi Jawatankuasa Hal Ehwal Agama Islam negeri Johor, Mohd Fared Mohd Khalid, berkata, pihak kerajaan Negeri Johor memberikan amaran kepada semua pihak agar tidak menganjurkan program yang mendorong orang ramai melakukan maksiat dan kegiatan tidak bermoral.

Pengerusi Jawatankuasa tersebut juga memohon kerjasama orang ramai untuk membantu mencegah dan menghalang kegiatan tersebut daripada berlaku di Johor. Beliau juga menyatakan bahawa Jabatan Agama Islam Negeri Johor (JAINJ) telah diarahkan untuk mengambil tindakan segera dan menjalankan siasatan berhubung perkara ini.

Ini berikutan satu poster yang tular membabitkan ‘Gang Bang JB Party’ yang dijadualkan akan diadakan di Johor Bahru pada 20 Jun.

Sebelumnya, pada bulan Disember tahun lepas, JAINJ berjaya menggagalkan penganjuran pesta buih di kolam renang sebuah hotel di Johor Bahru setelah menerima aduan dari orang awam mengenai parti tersebut yang tersebar melalui media sosial.

Amaran ini menunjukkan komitmen Kerajaan Negeri Johor dalam menjaga moral dan etika di kalangan penduduknya serta menegaskan larangan terhadap kegiatan yang dianggap tidak bermoral dan maksiat

Facebook
WhatsApp
Telegram
Twitter
Pinterest
Scroll to Top