Kanak-kanak Lemas di Sungai Masai ditemui

Kanak-kanak lemas dan seorang remaja masih hilang selepas terjatuh ke dalam Sungai Masai, Pasir Gudang. Pihak Jabatan Bomba dan Penyelamat negeri Johor menerima panggilan kecemasan terbabit pada jam 11.31 malam semalam.

Operasi mencari dan menyelamat (SAR) melibatkan 13 anggota Bomba, enam anggota dari Pasukan Keluaran Operasi (PKO), dan Pasukan Penyelamat Di Air (PPDA) Skudai dengan bantuan sebuah fire rescue tender (FRT) dan sebuah pacuan empat roda.

PPDA telah menemukan kanak-kanak lemas berusia 11 tahun, tetapi remaja lain masih belum ditemui. Pencarian dilakukan setelah ibu remaja hilang itu melaporkan kejadian kepada polis.

Ketua Kampung Baru Masai, Indraputra Ibrahim, menyatakan bahawa mangsa merupakan anak bongsu dari tiga beradik. Difahamkan mereka sedang bermain dengan rakan-rakannya sebelum kejadian dan mangsa terjatuh. Mereka difahamkan berada di lokasi tersebut untuk memancing bagaimanapun maklumat lengkap masih belum diperoleh.

Tok Indraputra dalam laman FBnya turut mengingatkan agar ibu bapa sentiasa memantau pergerakan anak-anak agar tidak berada di kawasan sungai walaupun dalam keadaan cuaca yang panas tanpa pengawasan.

Facebook
WhatsApp
Telegram
Twitter
Pinterest
Scroll to Top