Bantuan Kemasukan Institut Pengajian Tinggi Awam Dan Swasta

Majlis Penyerahan Bantuan Kemasukan IPTA Awam & Swasta serta Booster Super Mumtaz #40

Majlis Penyerahan Bantuan Kemasukan IPTA Awam & Swasta serta Booster Super Mumtaz #40

Yayasan Pasir Gudang, Januari 2023.
Pengerusi Yayasan Pasir Gudang untuk penggal baharu iaitu, YB Baharudin Bin Mohamed Taib telah hadir untuk menyempurnakan dua majlis yang diadakan serentak iaitu majlis Penyerahan Bantuan Kemasukan IPTA Awam dan Swasta, serta Booster Super Mumtaz #40.

Bagi sesi penyerahan Bantuan Kemasukan Institusi Pengajian Tinggi Awam dan Swasta, seramai 38 orang penerima terpilih telah berjaya diterima permohonan bagi fasa 4 tahun 2022 yang lalu.

Majlis Penyerahan Bantuan Kemasukan Ipta Awam &Amp; Swasta Serta Booster Super Mumtaz #40
Majlis Penyerahan Bantuan Kemasukan IPTA Awam & Swasta serta Booster Super Mumtaz #40

Manakala bagi program Booster Super Mumtaz #40 YPG, seramai 16 orang pelajar SPM yang terpilih telah dijemput hadir bagi meraikan kejayaan dan kecemerlangan yang telah mereka perolehi dalam Peperiksaan Percubaan SPM bagi tahun 2023 baru-baru ini, dengan memperoleh keputusan peperiksaan sekurang-kurangnya 6A dan ke atas.

YB Baharudin Bin Mohamed Taib yang juga selaku ADUN Permas, zahirkan melainkan perasaan teramat-amat bangga dengan pencapaian pelajar-pelajar ini semua.

“Semoga dengan adanya program seperti ini, dapatlah menyuntik semangat membara untuk mereka terus mengejar kecermelangan didalam pelajaran dan menjamin masa hadapan yang gemilang.”

YB Baharudin Bin Mohamed Taib yang juga selaku Timbalan UMNO Bahagian Pasir GUdang juga berharap, semoga program ini dapat membantu meringankan beban ibu bapa didalam tanggungan pendidikan anak-anak mereka, disamping dapat melahirkan pelajar-pelajar cemerlang peringkat tertinggi yang suatu hari nanti boleh membanggakan Pasir Gudang yang teramat kita sayangi ini, InshaaAllah.

#IlmuPelitaHidup
#YBbersamarakyat
#keranamupasirgudang

Facebook
WhatsApp
Telegram
Twitter
Pinterest
Scroll to Top