PULAI & SIMPANG JERAM : Lebih Besar Daripada Soal PH-BN Lawan PN – Azleen Ambros

Ketua Pemuda UMNO Bahagian Pasir Gudang merangkap Ketua Pemuda UMNO Negeri Johor, Saudara Noor Azleen Ambros, menjelaskan bahawa pertempuran dalam Pilihan Raya Kecil (PRK) Parlimen Pulai dan Dewan Undangan Negeri (DUN) Simpang Jeram bukan semata-mata perlawanan antara Pakatan Harapan (PH), Barisan Nasional (BN), dan Perikatan Nasional (PN). Beliau menggariskan bahawa pertempuran ini sebenarnya adalah perjuangan bagi identiti dan kedaulatan negeri Johor berhadapan dengan anasir luar.

Dalam satu kenyataan yang disampaikan, Azleen mengungkapkan PRK ini dlihat begitu ramai pencatur politik diterbangkan dari utara, bahkan dari timur tanah air. Masing-masing tidak dapat menyembunyikan keinginan mereka untuk mencampuri urusan di selatan tanah air.

Beliau menggambarkan gelombang pencatur politik dari pelbagai penjuru sebagai usaha untuk merosakkan nilai-nilai dan identiti unik Johor Darul Ta’zim.

Menurutnya lagi, anak selatan menolak perpecahan. Mereka telah lama memilih perpaduan, wawasan, dan kemakmuran.

Beliau turut mengajak rakyat Johor untuk bersatu-padu dalam mempertahankan nilai-nilai kebangsaan dan identiti negeri serta tidak terpengaruh dengan gelombang perubahan yang sebenarnya membawa unsur-unsur luar yang bertentangan dengan warisan dan budaya Johor.

Kenyataan Saudara Azleen ini mencerminkan ketegasan dan semangat untuk menjaga integriti negeri Johor dalam suasana politik yang kompleks. Dalam memandang ke hadapan, rakyat Johor diingatkan untuk memilih kestabilan, perpaduan, dan pembangunan bagi masa depan yang lebih gemilang.

Pautan: PULAI & SIMPANG JERAM : Lebih Besar Daripada Soal PH-BN Lawan PN – Azleen Ambros

Facebook
WhatsApp
Telegram
Twitter
Pinterest
Scroll to Top