Agama Islam dan Kedudukan Melayu Tidak Terancam Dalam Kerajaan Madani.

Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin, Ketua UMNO Bahagian Pasir Gudang, meluangkan masa bertemu ahli UMNO dan masyarakat di PDM Teratai, Johor Jaya, untuk memberikan pencerahan mengenai kerjasama parti dalam Kerajaan Perpaduan di mana UMNO sentiasa memainkan peranan penting.

Agama Islam Dan Kedudukan Melayu Tidak Terancam Dalam Kerajaan Madani. - Berita
Agama Islam dan Kedudukan Melayu Tidak Terancam Dalam Kerajaan Madani. - 3, UMNOPG

Selain membahas tentang kerjasama parti, pertemuan tersebut juga menyoroti upaya kerajaan perpaduan dalam menangani kos sara hidup serta langkah memulihkan ekonomi negara. Beliau memberikan penekanan bahawa kerajaan sentiasa mencari jalan bagi mengatasi masalah ini tidak lain bertujuan meningkatkan taraf hidup rakyat dan memperkuat ekonomi negara.

Agama Islam Dan Kedudukan Melayu Tidak Terancam Dalam Kerajaan Madani. - Berita
Agama Islam dan Kedudukan Melayu Tidak Terancam Dalam Kerajaan Madani. - 4, UMNOPG

Selain itu, dalam pertemuan tersebut, Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin juga memberikan jaminan kepada masyarakat bahwa agama Islam dan kedudukan Melayu tidak terancam sama sekali, ini bagi menyanggah segala tuduhan yang dilontarkan oleh pihak lawan lebih-lebih lagi dalam tempoh berkempen di 6 pilihanraya negeri yang akan datang sehingga menjadi topik di kawasan yang tidak terlibat dalam pilihanraya terbabit.

Beliau berharap pencerahan yang diberikan dapat memberikan pemahaman yang lebih baik mengenai peranan UMNO dalam kerajaan dan membangun keyakinan dalam usaha-usaha pemerintah untuk meningkatkan ekonomi negara dan kesejahteraan rakyat.

Melalui kerjasama yang erat antara parti-parti dalam Kerajaan Perpaduan dan kestabilan politik yang terjaga, diharapkan Malaysia dapat terus mengalami peningkatan ekonomi dan mencapai kejayaan yang lebih baik.

Facebook
WhatsApp
Telegram
Twitter
Pinterest
Scroll to Top