13 Dalil Mengapa Bangsa Johor Mesti Tolak Dap & Sekutunya

DAP BENCIKAN Istilah BANGSA JOHOR

Entah kenapa sejak akhir-akhir ini pembangkang khususnya DAP begitu gemar memainkan isu-isu yang melibatkan sentimen orang Melayu dan perkataan-perkataan yang sinonim dengan orang Melayu di Johor seperti *Bangsa Johor dan Muafakat Johor*.

Baru-baru ini budak suruhan DAP, Mahdzir Ibrahim mempertikaikan soal penggunaan Bangsa Johor di kalangan pentadbiran di negeri Johor.

Dan hari ini Mahdzir sekali lagi mengembalikan nostalgia kita tentang sejarah Johor yang melibatkan Sistem Kangcu dan Surat Sungai.

Mahdzir mungkin lupa bahawa dia pernah menyatakan dalam sebuah rencana yang diterbitkan oleh *Rokitkini* pada Jun 2014, di mana dia dengan jelas mengatakan kegagalan sistem kangcu khususnya dari segi ekonomi.

Suatu ketika Mahdzir Ibrahim memperkatakan tentang kegagalan Surat Sungai dan sistem kangcu, tetapi hari ini dia menawarkan pula Surat Sungai kepada Khaled Nordin dan UMNO Johor.

Apa ni Mahdzir?

Lupakan saja hasrat itu kerana UMNO JOHOR telah mempunyai *Surat Kapal* yang lebih berkemajuan.

Tawaran Mahdzir menjelaskan kepada Bangsa Johor bahawa DAP dan sekutunya masih tercari-cari apakah formula yang sesuai untuk membawa Johor ke arah negeri yang berkemajuan.

Apa yang dapat kita lihat ialah DAP sentiasa cuba menggunakan orang Melayu untuk memecahbelahkan orang Melayu. DAP mempunyai cita-cita besar untuk bukan sahaja mentadbir negara tetapi lebih daripada itu DAP ingin menjadi sebuah parti yang lebih dominan dalam politik negara ini.

Soal mencipta persepsi ,menabur fitnah,menghasut rakyat membenci kerajaan yang sedia ada merupakan mainan DAP dan ‘sojar-sojar’ nya.

Lebih membimbangkan lagi ialah bagaimanakah nasib anak-anak dan cucu-cucu kita?

Adakah identiti dan karakter Bangsa Johor yang Islami yang kita amalkan selama ini akan digantikan dengan *Bangsa Johor yang lebih liberal..?!”Sebagaimana dasar yang diamalkan oleh DAP!

Inilah satu daripada alasan mengapa Bangsa Johor mesti bangkit menghalang DAP dan sekutunya dalam Pakatan Harapan untuk berkuasa di bumi Johor!

Sehingga kini DAP sememangnya amat benci kepada istilah Bangsa Johor yang selalu kita gunakan, selain ungkapan Muafakat Johor seperti mana diluahkan oleh Mahdzir Ibrahim yang mewakili DAP.

DAP DALANG PERPECAHAN

Dan tidak mustahil DAP dengan kuasa yang ada akan berbuat apa sahaja di bumi Johor ini yang telah mereka idamkan sejak berpuluh tahun dahulu.

Kepada Bangsa Johor sama ada tua atau muda kita mesti sama-sama bangkit dengan satu matlamat iaitu menyelamatkan negeri Johor daripada menjadi Pulau Pinang kedua seperti yang diilhamkan oleh Lim Kit Siang.

Adalah menjadi tanggungjawab seluruh Bangsa Johor untuk menentang dan memastikan segala cita-cita DAP dan sekutunya untuk menawan Johor dalam PRU 14 tidak berjaya.

Bangsa Johor mesti menolak kepimpinan DAP dan sekutunya dalam PRU 14, demi menjaga kedaulatan raja dan ketuanan Melayu terus terbela.

DAP sentiasa menjadi dalang kepada perpecahan. Mereka berjaya memecahkan PAS hingga tertubuhnya PAN. Berjaya memecahkan UMNO hingga tertubuhnya PBPM. Dan berjaya menghasut Tun M untuk berada satu pentas menentang parti yang pernah melonjakan namanya.

Berikut 13 dalil yang seharusnya mampu menyedarkan kita tentang betapa rakusnya DAP apabila mendapat kuasa!

Paling malang apabila orang-orang Melayu yang bersekongkol dengan DAP, hanya membisu walaupun secara terang-terangan DAP menghina agama Islam di hadapan mereka.

Apa yang Salahuddin Ayub (PAN) yang memasang angan-angan menjadi MB Johor, dan Mahdzir Ibrahim Melayu DAP didikkan Lim Kit Siang buat apabila pemimpin-pemimpin DAP menghina agama Islam ?!

HINAAN DAP TERHADAP ISLAM

13 dalil yang merangkumi hinaan-hinaan terhadap agama Islam oleh pemimpin-pemimpin DAP ;

1. Pemimpin DAP Perak, Nga Kor Ming pernah menghina umat Islam dengan menyamakan pemberian duit raya sama seperti rasuah . Mereka diam.

2. Tokoh DAP Pulau Pinang Jeff Ooi menghina kematian ulama tersohor Tuan Guru Harun Din dengan ungkapan ‘Adios Harun Din’. *Mereka tidak terasa apa-apa*.

3. Nga Kor Ming sindir purdah yang dipakai sebahagian wanita Islam. Apabila Datuk Ahmad Darus cadang pramugari memakai pakaian menutup aurat, pemimpin DAP kata pemimpin Melayu otak cacat. *Mereka diam*.

4. Pemimpin DAP yang juga Timbalan Ketua Menteri Pulau Pinang, P. Ramasamy menggelar pendakwah terkenal antarabangsa, Dr. Zakir Naik sebagai ‘setan’, *mereka bisu*.

5. DAP pernah lantang mempertikaikan kandungan khutbah Jumaat dan mengganggu urusan fatwa di Pulau Pinang. *Mereka diam juga*.

6. DAP biadab mempersoalkan laungan azan dan bacaan ayat al-Quran melalui pembesar suara masjid. *Pun Mereka diam*

7. DAP mempersoalkan larangan murtad dan mempersoalkan kewujudan JAKIM. *Mereka semua diam*.

8. DAP berani menghina dan mempersenda hukum hudud. *Mereka diam juga*.

9. DAP separuh mati menentang RUU355, mereka kata konon RUU355 belum perlu. Maqasid syariah dengan DAP pula mereka berguru.

10. DAP menentang ustaz-ustazah dari Semenanjung dihantar ke Sarawak, *Mereka membisu*.

Belum berkuasa di Nusajaya mahupun Putrajaya, DAP telah cuba menodai Islam. DAP adalah komponen Pakatan Harapan.

11. Isu Kalimah Allah hendak diletak atau dicetak dalam Bible – Penyokong DAP & PKR/PAN diam.

12 Memudahkana proses murtad – *Penyokong DAP dan PKR yang beragama Islam diam*.

13. Status agama anak kita selepas umur 18 tahun – Ini cadangan DAP bila mereka berkuasa.

Perkara-perkara yang dinyatakan adalah datangnya daripada DAP. Betapa sanggupnya Mahdzir Ibrahim (Melayu DAP) dan Salahudin Ayub (PAN),mendiamkan diri apabila DAP sewenang-wenang nya menghina dan memperlekehkan agama Islam ?!

Wwlaupun pada hakikatnya mereka nampak DAP sememangnya anti pada Islam.

Sebagai tambahan wakil-wakil rakyat pembangkang di Johor ternyatakan makan gaji buta. Langsung tidak memberikan perkhidmatan kepada pengundi.

Mari bersama-sama team Johor kita pastikan kawasan-kawasan yang telah dimenangi oleh DAP dan sekutunya dapat diambil semula oleh BN.

*Walaupun hakikatnya mereka nampak DAP sebenarnya adalah musuh Islam yang nyata!!!!*

TUN MUTAHIR

Facebook
WhatsApp
Telegram
Twitter
Pinterest
Scroll to Top